Ilustracija

Sindikat prosvjete tražio

"Prosvjetni radnici da dobiju aneks ugovora prije izvođenja prekovremenog rada"

Zahtjev Sindikata prosvjete Crne Gore da se valorizuje dodatni rad prosvjetnih radnika, nije naišao, za sada, na razumijevanje predstavnika nove Vlade, zbog čega su u Sindikatu odlučili da prosvjetni radnici traže od poslodavaca anekse ugovora prije nego pristupe prekovremenom radu.

Kako je saopšteno u Sindikatu prosvjete, predstavnici su se sastali sa premijerom i članovima Vlade, 16. jaunara, ali nijesu naišli na razumijevanje za zahtjeve koje su upućivali i prethodnoj Vladi.

"Na vanrednoj sjednici Sindikata prosvjete koja je održana dva dana kasnije, odlučeno je da prosvjetni radnici u skladu sa Zakonom o radu, moraju od poslodavca dobiti najkasnije tri dana prije izvođenja prekovremenog rada, aneks ugovora", navodi se u zaključcima sa sjednice Sindikata,prenosi Rtcg.

Kako se dodaje, zaposlenima se prije početka održavanja nastave u vaspitno-obrazovnim ustanovama, odnosno prije 25. januara, u pisanoj formi moraju uručiti odluke (aneksi ugovora) o izvođenju prekovremenog rada. Ukoliko ne nijesu obavezni da pristupe izvođenju prekovremenog rada bez uručenog aneksa.

Konačna odluka o ovim zaključcima IO SPCG, biće donijeta na sjednici zakazanoj za 22. januar, na kojoj se očekuje prisustvo predstavnika Vlade CG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.