U Zavodu Komanski most  inficirane 32 štićenice i troje zaposlenih, jedna hospitalizovana

Ženski paviljon

U Zavodu Komanski most inficirane 32 štićenice i troje zaposlenih, jedna hospitalizovana

U Zavodu „Komanski most“ u Podgorici koronavirusom su inficirane 32 štićenice i troje zaposlenih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz instituta su kazali da su, nakon informacije o pojavi simptoma respiratornih infekcija u ženskom paviljonu Zavoda, obavili testiranje štićenica te ustanove.

„Od 42 štićenice, pozitivan PCR test na novi koronavirus imaju njih 32. Takođe, nakon testiranja 14 zaposlenih u ženskom paviljonu, infekcija koronavirusom je potvrđena kod tri osobe“, kaže se u saopštenju Instituta.

Navodi se da je obavezna mjera samoizolacije određena za sve zaposlene.

Iz Instituta prenose da su ih iz Zavoda „Komanski most” informisali da su inficirane štićenice dobrog opšteg stanja, osim jedne koja je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hospitalizovana u Kliničkom centru u Podgorici.

Tim IJZ-a sjutra će testirati korisnike i zaposlene u muškom paviljonu.

Institutu je saopšteno da niko od štićenika i zaposlenih u muškom paviljonu, za sada, nema simptome infekcije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.