U Nikšiću pronađen heroin i poluautomatska puška, prilikom pretresa povrijeđen policajac
Ilustracija

U Nikšiću pronađen heroin i poluautomatska puška, prilikom pretresa povrijeđen policajac

Pripadnici Jedinice za borbu protiv droga su kontrolom I.Đ. (42) iz Nikšića pronašli i oduzeli četiri manja pakovanja sa sadržajem opojne droge heroin.

U saopštenju se navodi da je nikšićka policija prethodnih dana aktivnostima na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika i pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, u dvije odvojene aktivnosti pronašla heroin i poluautomatsku pušku.

"Prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji I.Đ. je pružao aktivni otpor, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede, kada su su prema I.Đ. upotrijebljena sredstva prinude – fizička snaga", pojašnjavaju iz UP-a.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.Đ. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

U odnosu na pronađeni heroin policija je protiv I.Đ. ponijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Nadalje, nikšićka policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stambenih objekata i pokretnih stvari koje koristi član jedne organizovane kriminalne grupe M.Z. (21) iz Nikšića a koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne kazne zatvora u UIKS-u.

"Prilikom pretresa policijski službenici su u kabini teretnog vozila ispod ležaja, pronašli poluatomatsku pušku i 318 komada municije različitog kalibra. O navedenom je obavješten nadležni državni tužilac koji će nakon vještačenja oružja i municije pravno kvalifikovati događaj", zaključuje se u saopštenju UP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.