Bajdenov početak vladavine - poništavanje kontraverznih odluka odlazeće administracije
Džozef Bajden

Bajdenov početak vladavine - poništavanje kontraverznih odluka odlazeće administracije

Izabrani predsjednik SAD Džo Bajden planira da čim stupi na dužnost preduzme korake ka poništavanju nekih od najkontroverznijih odluka odlazeće administracije i da se posveti borbi protiv pandemije koronavirusa, rekao je njegov šef kabineta.

To će biti samo početak desetodnevnog niza predsjedničkih ukaza, usmjerenih na promjenu kursa SAD nakon odlaska Donalda Trampa iz Bijele kuće.

Bajden će odmah nakon inauguracije ukinuti zabranu ulaska u SAD za građane nekih većinski muslimanskih zemalja, pridružiti se Pariskom sporazumu o klimi i propisati obavezno nošenje maske na federalnom zemljištu, kao i tokom putovanja između saveznih država.

To su samo neke od jmera navedenih u dopisu budućeg šefa kabineta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.