Air Serbia povećala broj letova prema Crnoj Gori, 18 sedmično

Air Serbia povećala broj letova prema Crnoj Gori, 18 sedmično

Avio-kompanija Air Serbia je, nakon što je Montenegro Airlines (MA) prizemljio avione, povećala broj letova i sjedišta na linijama prema Crnoj Gori, saopštili su njeni predstavnici.

Iz Air Serbie su kazali da su na letove prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione zbog povećanog priliva putnika, kao i da nijesu povećali cijene avio-karata.

“Pažljivo pratimo potražnju i u skladu s tim povećavamo kapacitet i prilagođavamo letove. U ovom trenutku imamo sedmično pet letova do Tivta i 13 do Podgorice”, rekli su Pobjedi iz Air Serbie i najavili da tokom ljetnje sezone planiraju 20 letova sedmično za Crnu Goru.

Oni nijesu precizirali koliki je prosječan broj putnika na linijama prema Crnoj Gori na dnevnom nivou, kao ni koliko je on povećan nakon što su avioni MA prizemljeni.

“Nekim danima letimo našim najmanjim turboelisnim avionom ATR72, drugih dana erbasom A319, a povremeno koristimo i naš najveći erbas A320. Zbog tih fluktuacija na dnevnom nivou, kao i postojećih ograničenja putovanja i različitih zabrana putovanja u neke zemlje, ne može se sa sigurnošću odgovoriti koliko smo putnika dodatno prevezli poslije obustave letova MA”, objasnili su iz Air Serbie.

Iz MA su saopštili da su do prekida saobraćaja tarife prema Beogradu bile gotovo usklađene sa Air Serbiom, ali i da se u dužem roku može očekivati povećanje cijena na tim linijama ukoliko ubrzo ne polete avioni crnogorske avio-kompanije.

“Nakon prekida našeg saobraćaja, nije ni logično očekivati da će cijene prevoza na linijama prema Beogradu ostati iste kod jedinog prevoznika, koji je ostao na tržištu. Prema našem saznanju u ovom trenutku tarife nijesu značajno povećavane, s tim da smo sigurni da je raspoloživost nižih tarifa dodatno smanjena po letu”, rekli su iz MA.

Oni su poručili da u dužem roku svakako treba očekivati povećanje cijena na tržištu, ukoliko MA ne obnovi saobraćaj, ili se ne pojavi konkurencija, jer je to tržišna logika u stanju monopola jednog prevoznika.

Iz srpskog avio-prevoznika su naveli da nijesu povećavali cijene na linijama prema Crnoj Gori, nakon što je MA bio primoran da prizemlji svoje avione.

“Cijene su ostale iste, zapravo je putovanje sada i povoljnije. Uveli smo više sjedišta i produžili period u okviru kojeg se mogu kupiti karte po početnim cijenama, da bismo na taj način pomogli putnicima koji su imali karte MA”, naveli su iz Air Serbie.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.