Sekulović - Medoks

"Prioritet MUPa obezbjeđivanje uslova za nezavisno, neselektivno i profesionalno postupanje policajaca"

Prijateljski odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva rezultirali su brojnim projektima u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i kroz snažnu policijsku saradnju, konstatovano je na danas održanom sastanku ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Karen Medoks.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz MUPa, bilo riječi i o započetim projektima, koje treba dalje unapređivati, prevashodno u oblastima borbe protiv krijumčarenja duvanskih proizvoda i droga i finansijskih istraga, kao i u oblastima zaštite granica i nelegalnih migracija.

"U borbi protiv organizovanog kriminala od izuzetnog značaja je interoperabilnost organa državne uprave, kako bi se kroz bolju umreženost i razmjenu podataka efikasnije radilo na rješavanju jednog od gorućih problema crnogorskog društva", naglasio je ministar Sekulović.

Sekulović je predstavio ambasadorki planirani koncept funkcionisanje Uprave policije u okviru MUP-a.

"Osnovni cilj ovakvog zakonskog rješenja je uspostavljanje balansa između političke odgovornosti ministra i realnih mehanizama kontrole, uz očuvanje operativne nezavisnosti Policije", kazao je ministar.

Jedan od prioriteta u radu MUP-a jeste obezbjeđivanje uslova za nezavisno, neselektivno i profesionalno postupanje policijskih službenika uz najveći stepen poštovanja ljudskih prava, a kroz jačanje unutrašnjih mehanizama kontrole.

Ambasadorka Medoks istakla je da su i u Ujedinjenom Kraljevstvu različite vlade u različito vrijeme mijenjale strukture odgovornosti policije. Kao i u Crnoj Gori, to je ranije uključivalo promjene kojem ministarstvu je policija odgovorna. Naglasila je da dok god se te promjene sprovode radi očuvanja integriteta policije, to je najvažniji faktor - navodi se u saopštenju MUPa.

Na sastanku je iskazana volja obije strane za produbljivanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.