Pala holandska vlada zbog lošeg upravljanja subvencijama za djecu
Premijer obećao da će vlada nadoknaditi štetu roditeljima

Pala holandska vlada zbog lošeg upravljanja subvencijama za djecu

Holandski premijer Mark Rute i njegovi ministri podnijeli su danas ostavku zbog lošeg upravljanja subvencijama za dječiju njegu čime je ugrožena egzistencija više hiljada porodica.

Oko 10.000 porodica moralo je da vrati više desetina hiljada eura subvencija pošto su pogrešno optužene za prevaru, što je dovelo do rasta nezaposlenosti, bankrota i razvoda brakova.

Rute je na nacionalnoj televiziji rekao da je obavijestio kralja Vilema Aleksandera o svojoj odluci jer "ako sistem zakaže, svi moramo preuzeti odgovornost, a to je dovelo do zaključka da ponudim kralju ostavku cijelog kabineta".

Ruteova vlada će međutim nastaviti da radi do izbora novog kabineta posle izbora 17. marta, prenosi Beta.

Premijer je obećao da će vlada nadoknaditi štetu roditeljima i raditi na borbi protiv zaraze korona virusa.

Novinska agencija AP piše da se na izborima u Holandiji očekuje pobjeda Ruteove stranke, a da će se on vratiti na mjesto premijera ukoliko uspije da obrazuje koaliciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.