Spremni da bolje sarađuju

Sastanak Krivokapića, Bečića i Abazovića sa Đukanovićem

Spremni da bolje sarađuju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović razgovarali su na sastanku, koji je inicirao premijer o pitanjima koja su nacionalno važna i za vlast i za opoziciju i za sve građane Crne Gore.

Na sastanku je iskazana  spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti.

"Na sastanku su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje", saopšteno je iz Vlade.

Krivokapić razgovarao sa Đukanovićem, Bečićem i Abazovićem

Iskazana je, kako se navodi, spremnost da se taj interes slijedi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca.

"Razgovarano je i o pitanjima koja su bila predmet nerazumijevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije i iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti", saopšteno je. 

Sastanak koji je održan u zgradi Vlade je bio zatvoren za medije i trajao je više od dva sata.

Tema sastanka je, kako je najavljeno bila, funkcionisanje institucija u uslovima kohabitacije i funkcionisanje Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Zakazivanje sjednice uslijedilo je nakon što je predsjednik odbio potpisati Predloge odluka za razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore general-majora Dragutina Dakića i general-majora Rajka Pešića.

Đukanović je, kako je najavljeno iz njegovog Kabineta, rekao da će sazvati sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost, jer je, kako se navodi, praksa da o takve odluke donose svi članovi tog tijela.

Đukanović je odbio da potpiše više zakona usvojenih na sjednici Skupštine održanoj 29. decembra prošle godine, kao i neke od odluka nove Vlade.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.