Zirojević: Preko izmjena Zakona o državljanstvu do „srpske Crne Gore“
Nikola Zirojević

Zirojević: Preko izmjena Zakona o državljanstvu do „srpske Crne Gore“

Izmjene Zakona o državljanstvu koje najavljuje Prava Crna Gora samo su nastavak realizacije onoga što zapravo jeste suština agende nove Vlade Crne Gore – kreirati sistem u kome će se o Crnoj Gori ponovo odlučivati u Beogradu, kako bi teza Zdravka Krivokapića u kojoj o Crnoj Gori i Srbiji govori kao o dvije srpske države dobila puni smisao, što u konačnom i jeste osnova ideološke matrice „srpskog sveta“ kojoj nova parlamentarna većina i Vlada očigledno pripadaju, ocijenio je potparol SD Nikola Zirojević.

Zirojević ističe da javnosti treba da bude jasno da se ovdje ne radi niti o državljanstvu, niti o bilo kojem drugom razlogu navedenom u obrazloženju.

"Jedini cilj izmjena Zakona o državljanstvu jeste glasačko pravo, tj. „uvoz“ velikog broja birača u Crnu Goru koji će, po automatizmu, glasati partije nove većine, jer instrukcije iz matice govore tako. Dakle, jedini cilj svega ovoga jeste da se o Crnoj Gori odlučuje u Srbiji, na šta i upućuje Prava Crna Gora.

Kada se taj cilj ostvari kreće borba za dvotrećinsku većinu koja dovodi do izmjena Ustava, a to znači sljedeće - promjena himne, zastave, grba, državnog uređenja i sve što bude trebalo da bi se ponovio scenario iz 1918. godine, u kojem bi i sama nezavisnost postala višak, odnosno balast kojeg se treba osloboditi. Ili u najmanju ruku do realizacije onoga što je premijer, koji se klanja zapadu kojeg mrzi, a suštinski sanja “dva kralja u dvije srpske države”, saopštio u rijetkim trenucima iskrenosti", naveo je Zirojević.

Dodaje da je inicijativa prave Crne Gore pomogla, da „crno na bijelo“ "imamo dokaz da smo umjesto ekspertske, dobili marionetsku svetosavsku Vladu, okrenutu ne građanskoj, antifašističkoj, multietničkoj i sekularno, nego „srpskoj Crnoj Gori“".

"Zato jedno veliko URA svima onima koji su nam vratili „slobodu“! Ali slobodu slaviteljima Podgoričke skupštine koji afirmišu dekadentne vrijednosti suprotne građanskom konceptu i demokratskim vrijednostima. Slobodu i za one političke subjekte poput Prave Crne Gore, kojima je NATO pakt četvrti rajh, a koji u današnjoj, savremenoj Crnoj Gori XXI vijeka, bez ustezanja, slavodobitno najavljuju zakone koji imaju za cilj podrivanje svih vrijednosti i dostignuća 21. maja.„Oslobodilački“, nema šta!", poručio je Zirojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.