Američke firme spremne da se uključe u oživljavanje svih sektora crnogorske privrede
Sa sastanka

Krivokapić i Rajzing Rajnke

Američke firme spremne da se uključe u oživljavanje svih sektora crnogorske privrede

Ostaćemo posvećeni partnerstvu sa SAD, saopštio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić tokom razgovora sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Krivokapić je u srdačnom razgovoru upoznao Rajnke sa bogatim aktivnostima Vlade i istakao da se Vlada čvrsto rukovodi stavom da crnogorsko društvo vapi za istinskim promjenama, a ne za pukim kadrovskim rotacijama ili zamjenama.

"Ambasadorka je od strane Premijera takođe upoznata sa naporima da Vlada ostvari punu pravnu saradnju i funkcionalnu komunikaciju sa predsjednikom Crne Gore, sa namjerom da budu prevaziđene prepreke u kohabitaciji, te da se ubrzaju prijeko potrebne društvene reforme", kaže se u saopštenju.

Ambasadorka je naglasila da je Amerika dobronamjerni partner koji želi da sve naše institucije uspješno funkcionišu u najboljem interesu svih građanki i građana.

Krivokapić i ambasadorka Rajnke su se saglasili da su pravna sigrunost i borba protiv korupcije prioriteti u procesu reformi, te da Crna Gora u tom pravcu može očekivati američku spremnost da joj pomogne u savjetodavnom smislu.Takođe, po riječima njene ekselencije, američke firme su spremne da se uključe u oživljavanje svih sektora crnogorske privrede - navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.