EK: Zapošljavanje da bude profesionalno i nepristrasno u skladu sa Zakonom
Ana Pisonero Hernandez

EK: Zapošljavanje da bude profesionalno i nepristrasno u skladu sa Zakonom

Reforma javne uprave, kao jedan od osnova procesa proširenja, i dalje ostaje prioritet, nadovezujući se na solidan rad i dostignuća koja su sprovedena u toj oblasti, uključujući snažnu finansijsku podršku EU, poručila je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

Na pitanje dopisnika TVCG u Briselu da prokometariše najavljenu raspodjelu mjesta na rukovodećim poslovima u državnim kompanijama, prema rezultatima izbora, Pisonero je podsjetila da se zapošljavanje mora zasnivati na profesionalizmu i kompetecijama.

“Kao što je ranije rečeno, iako su mjesta ministara i državnih sekretara politička imenovanja, sva ostala imenovanja moraju proći kroz postupak zapošljavanja koji se primjenjuje na državne službenike i moraju se zasnivati na profesionalnim, nepristrasnim i meritornim kriterijumima, u skladu sa crnogorskim Zakonom o državnim službenicima i namještenicima i evropskim principima javne uprave”, ističe Pisonero.

Iz EK su takođe nedavno saopštili da su depolitizovane i profesionalne javne institucije od najveće važnosti za efikasnu, nezavisnu i uslužno orijentisanu javnu upravu, koja uživa povjerenje javnosti.

TVCG/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.