Jak zemljotres u Indoneziji, ima žrtava

Jak zemljotres u Indoneziji, ima žrtava

U zemljotresu jačine 6,2 stepena Rihterove skale koji je pogodio indonezijsko ostrvo Sulavezi poginulo je najmanje deset osoba, povrijeđeno je više stotina, a Meteorološka služba je upozorila na rizik od novih potresa usljed smirivanja tla.

Potres je bio na oko šest kilometara sjeveroistočno od mjesta Madžene, na dubini od oko deset kilometara.

Portparol lokalnih vlasti provincije Zapadni Sulavezi, Safarudin Sanusi rekao je da je deset osoba poginulo u Madženeu i u susjednoj oblasti Mamudžu i da broj pogiulih vjerovatno nije konačan.

Prema preliminarnim informacijama, 637 osoba povrijeđeno je u Madženeu, a tridesetak u Mamudžu.

Zvaničnik iz Agencije za meteorologiju i geofiziku /BMKG/ Dvikorita Karnavati izjavio je da bi mogli uslijediti jaki potresi usljed smirivanja tla što bi moglo izazvati cunami.

On je istakao da je tokom proteklog dana bilo najmanje 26 manjih potresa nakon jučerašnjeg zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale.

Niz potresa izazvao je tri klizišta, oštećeni su mostovi ka regionalnim mjestima poput Makasar, više od 60 kuća, dva hotela i nema struje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.