Snijeg zatrpao Madrid: Skijanje ulicama, bitke grudvama, reagovala i policija (VIDEO)

Oluja Filomena donijela je u Madrid nezapamćene količine snijega, a temperatura se spuštala i do rekordnih -36 stepeni.

Bio je to prvi snijeg u Madridu u 10 godina, a napadalo je oko pola metra, što u španskoj prijestonici nije zabilježeno u poslednjih 50 godina.

Uz nagli pad temperatura u ponedjeljak, mraz i snijeg, koji je u nekim urbanim područjima dostigao i više od 50 centimetara, vlasti su pozvale ljude da izbjegavaju kretanje, osim bitnih izlazaka iz domova.

Zemlja je bila paralisana, putevi blokirani, škole zatvorene a najmanje četiri osobe umrle su od poplave ili niskih temperatura koje je donijela oluja Filomena. Mećava je takođe zarobila u vozilima preko 1.500 ljudi.

Mještani Madrida su snijeg iskoristili i za njih, rijetko dostupne, zimske raodsti - grudvanje, skijanje ulicama, vožnju u sankama koje vuku psi, kupanje u ledu i snijegu a u više navrata je reagovala i policija kako bi rastjerala okupljene zbog rizika od širenja zaraze koronavirusom.

 


 

U međuvremenu, ovaj ciklonski sistem preselio se preko Sredozemlja, tako da je već zahvatio djelove Balkana, Crnu Goru, Srbiju i nastavlja prema Grčkoj i Turskoj.

 


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.