Tri osobe preminule, 476 novopozitivnih, najviše u Podgorici
Ilustracija

Presjek IJZ

Tri osobe preminule, 476 novopozitivnih, najviše u Podgorici

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile su analize i Institutu dostavile rezultate za 1923 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 476 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

Novootkriveni su iz sledećih opština:

opština

oboljeli

Podgorica

206

Nikšić

48

Budva

36

Berane

30

Cetinje

23

Bar

19

Kotor

19

Herceg Novi

18

Bijelo Polje

17

Tivat

15

Pljevlja

10

Andrijevica

9

Danilovgrad

5

Kolašin

5

Plužine

5

Mojkovac

3

Plav

2

Tuzi

2

Gusinje

1

Rožaje

1

Ulcinj

1

Šavnik

1

"Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa COVID19 i to kod pacijenta iz Podgorice, Bara i Rožaja od kojih je najmlađi imao 59 a najstariji 84 godinu. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna 2020 mjeseca iznosi 731 a od početka pandemije 740", saopšteno je iz IJZ,

Do 17:00 časova prijavljen je oporavak kod 465 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 9710.

Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020 godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 54316.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.