Rekordan broj smrtnih slučajeva u Njemačkoj u jednom danu: Preminule 1.244 osobe
Ilustracija

Rekordan broj smrtnih slučajeva u Njemačkoj u jednom danu: Preminule 1.244 osobe

Njemačka je u pretnodnom danu zabilježila najveći broj umrlih od koronavirusa, javio je referentni Institut Robert Koh. Do ponoći su potvrđena još 1.244 umrla u Njemačkoj čime je ukupan broj smrtnih slučajeva dostigao 43.881 od početka pandemije.

Prema podacima, u prethodnom danu potvrđena su 25.164 nova slučaja zaraze.

Njemačke vlasti razmatraju uvođenje još strožih restrikcija da zaustave stalni rast broja infekcija u zemlji.

Sedmodnevni dnevni prosjek novih slučajeva zaraze porastao je u protekle dvije nedelje sa 23,36 novih slučajeva na 100.000 stanovnika 30. decembra, na 26,03 nova slučaja 13. januara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.