Započet projekat proširenja Odjeljenja psihijatrije u Opštoj bolnici u Bijelom Polju
Opšta bolnica Bijelo Polje

Započet projekat proširenja Odjeljenja psihijatrije u Opštoj bolnici u Bijelom Polju

Opšta bolnica Bijelo Polje započela je projekat proširenja Odjeljenja psihijatrije. Ovaj projekat je odobren od strane Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva, i vezan je za Nacionalnu strategiju unapređenja mentalnog zdravlja. Od strane Fonda zdravstva odobreno je 50.000,00 eura za početnu fazu proširenja kapaciteta.

Krajnji cilj je povećanje kapaciteta Odjeljenja sa sadašnjih 7 na 17 kreveta uz obezbjeđenje uslova i podizanja kvaliteta zdravstvene usluge i zaštite.

"Opšta bolnica Bijelo Polje je prepoznala mentalno zdravlje stanovništva kao bitan segment obezbjeđenja zdravstvene zaštite. Pandemija koronavirusa je direktno ukazala na značaj ove grane medicine kao sekundarnog indikatora koji utiče na cjelokupan proces liječenja. U ovoj godini planiramo u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva obezbijediti i ostali dio finansijskih sredstava neophodan za završetak projekta", saopšteno je iz menadžmenta ustanove.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.