Rakočević: Nezakonito
Marko Rakočević, Foto: Socijaldemokrate

Rakočević: Nezakonito "skubu“ pozicije u državi koju "spašavaju“

Znamo da onaj ko laže mora da ima dugo pamćenje, ali je problem što nova vladajuća koalicija nema ni kratko pamćenje, pa tako ova dva dana gledamo klasično “skubanje” spasilaca “po dubini”, kao da tri lidera pobjedničkih koalicija nikad u životu nijesu vidjeli onaj čuveni romatntični sporazum o “depolitizaciji” koji su potpisali prije formiranja Vlade. Taj sporazum je u gotovo svakom elementu prekršen, saopštio je Marko Rakočević, član Glavnog odbora SD.

Kako je dodao, nezakonito skubanje pozicija direktora po javnoj upravi od strane istih onih koji su obećavali da će “stati tirjanstvu nogom za vrat” se radi toliko bezočno i otvoreno, da se građani pitaju jesu li oni spasioce nešto pogrešno razumjeli prije par mjeseci.

“Poštovani građani, sve ste dobro razumjeli. Krivokapić, Abazović i Bečić potpisali su prije svega par mjeseci sporazum kojim se, “crno na bijelo”, obavezuju da “će nova vlast izvršiti deoplitizaciju ključnih institucija vlasti” i “neće sprovoditi revanšizam po političkom ili bilo kom drugom osnovu”. I onda su, kao da Sporazum ne postoji, prešli na “opošljavanje” onoga zbog čega su i došli. Besramne “čistke” u KBC, upravama, javnim preduzećima i ministarstvima i postavljenje svojih familija i članova ne čine, uvaženi građani, partije koje su sada u opoziciji i koje su “oslobodioci” godinama za to optuživali, nego upravo oni, koji pričaju o “demontaži partitokratije” dok između sebe dijele direktorska mjesta na koja se dolazi konkursima”, naglasio je Rakočević.


“Pogledajte, uvaženi građani, “crno na bijelo” spisak podjele direktorskih pozicija koji od juče kruži društvenim mrežama i medijima, i to onih pozicija na koje se dolazi konkursom, pa recite je li i za to kriv SD i trenutna opozicija? I kako se osjećate svi vi kojima su prije izbora govorili da će “očas posla” oni, heroji i zaštitnici nove demokratije, da vas obezbijede, a obezbijediše jedino familije i svoje najvatrenije članove. Opjanila im je izgleda “stolica” čuveno poštenje mnogo prije nego što su i sami očekivali", dodaje Rakočević.

On je poručio i da je to manir funkcionisanja nove vladajuće većine, “o čemu govori i činjenica da se još u Budvi ne dogovoriše oko vlasti (čitaj: podjele pozicija), pa su tamo mogući i novi izbori. Preteže im dara mjeru izgleda”.

Rakočević je zaključio porukom da je “Pomenutim sporazumom nove vlasti “crno na bijelo” obećano i “revidiranje i donošenje zakona u skladu sa evropskim standardima” i “učešće u vlasti manjinskh partija”.

"Šta je onda ona nezakonita bruka oko usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, jednaka bruka oko izmjena Zakona o državnim službenicima i namještenicima i bukvalno istjerivanje manjinskih naroda čak i sa onih pozicija koje su ranije pokrivali – ne znamo. Možda oslobodioci “evropske standarde” tumače fleksibilnije nego svi mi ostali", naglasio je Rakočević.

Dodaje da je na kraju, vjerovatno da su oni trenutno toliko zaokupljeni “raspodjelom plijena” da bi gnijev javnosti uopšte stigao do njih.

"Jer naopakom je svejedno kako ga zoveš, samo mu daj da jede. Do kad shvate koliki se opravdani revolit građana probudio zbog poništavanja svakog njihovog obećanja i zbog beskrupuloznog nezakonitog ponašanja, biće kasno. Dobro pričano, a zlo smišljeno i još gore urađeno. Vjerujemo ipak, ne zadugo", zaključio je Rakočević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.