Humanost na djelu, donacija opštoj bolnici Berane i najmlađima
Foto: Opština Berane

Humanost na djelu, donacija opštoj bolnici Berane i najmlađima

Vrijednu donaciju Opštoj bolnici Berane u vidu bolničke opreme i zaštitnih maski, 30 paketića za novorođene bebe, zatim za djecu zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja opštine, uručila je danas predsjednica humanitarne fondacije „Forever Friends“ iz Beograda, porijeklom Beranka, Iva Babović, uz podršku i pomoć Opštine Berane.

Prije toga, održan je sastanak predstavnika fondacije, koja posluje u sklopu kompanije „Fashion Company“, i Opštine Berane.

Babović je istakla da njihova fondacija od osnivanja pruža pomoć građanima Crne Gore.

“Vjerujem da u ovim izazovnim vremenima humanost ispunjava život smislom, a empatija i solidarnost predstavljaju prioritet za sve nas. Zaista je poseban osjećaj što sam u prilici da, kroz fondaciju na čijem sam čelu, pomognem Beranama, u koje su duboko usađeni korijeni moje porodice.Grad mog rođenja za mene predstavlja simbol časti i iskonske snage i ova donacija je način da pružimo dodatno ohrabrenje i pomoć u jeku pandemije”, kazala je Iva Babović, predsjednica „Forever Friend“, prenosi opština Berane.

Darko Stojanović, savjetnik predsjednika opštine, izrazio je zadovoljstvo što je Opština Berane dio jedne, kako je naglasio, značajne akcije, izražavajući ujedno očekivanje da će u narednom periodu na radost svih ranjivih targetiranih grupa saradnja biti nastavljena.

„Posebno mi je drago mi je što ste vi ćerka velikog dobrotvora i uglednog privrednika, našeg Beranca, gospodina Milije Babovića, koji je ranije najčešće pomagao beranski sport“, kazao je Stojanović, obraćajući se predsjednici pomenute humanitarne fondacije.

IMGb1d5a707558750653477c3b83504cbbeV1024x683

Prema riječima Mladena Stijovića, pomoćnika sekretara za opštu upravu i društvene djelatnosti, vrata lokalne uprave su uvijek otvorena za ovakve i slične humanitarne i solidarne akcije.

„Mi u reosornom sekretarijatu 365 dana u godini sprovodimo aktivnosti u oblasti socijalne i dječje zaštite, sarađujemo sa mnogim organizacijama. Zadovoljstvo je što smo zajedno sa vama dio ove značajne akcije zahvaljujući kojoj ćemo našim stanovnicima, koji su u stanju socijalne potrebe, olakšati kako praznične, tako i naredne dane“, rekao je Stijović, podsjećajući da se lokalna uprava svakodnevno suočava sa velikim brojem zahtjeva koji se tiču pojedinaca i porodica koji se nalaze u teškom materijalnom stanju, kao i da je to problem na čije rješavanje mora uticati država a da je Opština Berane otvorena za saradnju.

Pomoćnica u Sekretarijatu za projekte i investicije, Maja Pešić zahvalila se fondaciji „Forever Friends“ na dosadašnjoj saradnji i izrazila očekivanje da će se ista nastaviti i ubuduće.

„Bitno je da ovakvih humanih akcija ubuduće bude što više, tako da se nadamo nastavku saradnje“, poručila je Pešić.

Sastanaku u Opštini prisustvovali su još Nikola Urošević, šef Biroa za odnose sa javnošću, i Vanja Bubanja, savjetnica u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti.

Podrška Opštoj bolnici Berane i njenim medicinskim radnicima

U znak zahvalnosti ljekarima, medicinskim sestrama, laboratorijskim tehničarima i ostalom medicinskom osoblju regionalne Kovid bolnice za Sjeverni region, koji su pokazali da ispod bijelog mantila kuca najveće srce, Forever Friends fondacija obezbijedila je poklon paketiće za djecu ovih heroja.

Opštoj bolnici Berane danas je uručena i donacije u vidu 100 kompleta posteljine, kao i 30 paketa za tek rođene bebe na ginekološko-akušerskom odjeljenju.

Podstaknuti željom da unesu radost u đečja srca, članovi fondacije pripremili su paketiće za preko 100 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Beranama.

Predsjednica Iva Babović posjetila je porodicu Malević, koja broji deset članova, iz Gornje Budimlje i šestočlanu porodicu Marinković iz Petnjika, kojima je uručila poklon pakete i na taj način im uljepšala početak 2021. godine.

Posredstvom Opštine Berane narednih dana biće podijeljeni paketići mališanima iz preostalih socijalno ugroženih porodica.

Donacija maski za višekratnu upotrebu

Fondacija Ive Babović je obezbijedila i uručila 200 zaštitnih maski za najbolje sportiste i studente iz Berana, koji svojim postignućima pružaju pozitivni primjer mladima i predstavljaju ponos cijele opštine.

Posjeta manastru Đurđevi Stupovi i sastanak sa vladikom

Direktorka fondacije Iva Babović sa svojim saradnicima posjetila je manastir Đurđevi Stupovi gdje se sastala sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske, Joanikijem.

Pomažu izgradnju hrama, donirali respirator…

Porodica Babović je jedan od donatora izgradnje hrama Svetog Simenona Mirotičivog u Beranama, navodi se u saopštenju Opštine Berane.

Forever Friends fondacija iz Beograda, koja djeluje na teritoriji Srbije i Crne Gore, u protekloj godini donirala je Crvenom krstu Crne Gore 20.000 evra za kupovinu respiratora, kao pomoć u liječenju zaraženih virusom KOVID-19.

U okviru paketa donacije obezbijeđene su i 72 tone brašna za najsiromašnije crnogorske opštine, kako bi lakše prevazišli težak period sa kojim se zajedno suočavamo.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.