Krivične prijave protiv dva bezbjednosno interesantna lica zbog nelegalne gradnje
Ilustracija

Krivične prijave protiv dva bezbjednosno interesantna lica zbog nelegalne gradnje

Cetinjska policija je nadležnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv dva bezbjednosno interesantna lica zbog dva krivična djela u vezi sa nelegalnom gradnjom.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje preduzimaju operativne i proaktivne službene mjere i radnje na planu suzbijanja i sprečavanja svih pojavnih oblika kriminaliteta a posebno teških krivičnih djela. Aktivnosti su usmjerene prema bezbjednosno interesantnim licima i pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa sa područja Cetinja.  

"U saradnji sa inspekcijskim službama u 2020. godini policija je izvršila kontrolu dva objekta u izgradnji, započetih od strane lica koja prema policijskim saznanjima važe za pripadnike jedne organizovane kriminalne gupe.

Nakon izvršenih provjera u skladu sa nadležnostima i zakonskim procedurama, od strane nadležnih inspekcijskih službi donijeta su rješenja kojima se obustavlja dalja gradnja ovih objekata", navodi se u saopštenju.

Dokumentaciju sačinjenu prilikom kontrola izgradnje nelegalno započetih objekata službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje dostavili su Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, koje se izjasnilo da se protiv B.S. (31) podnese krivična prijava za krivično djelo gradnja objekta bez prijave i dokumentacije za gradnju a  da se protiv M.Đ. (24) podnese krivična prijava za krivično djelo gradnja objekta bez prijave i dokumentacije za gradnju u produženom trajanju, jer je on nakon donijetog rješenja o obustavi nastavio izgradnju objekta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.