UN: Nadamo se da neće biti nasilja tokom inauguracije Bajdena
Džozef Bajden

UN: Nadamo se da neće biti nasilja tokom inauguracije Bajdena

UN su izrazile nadu da će inauguracija novoizabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena proći bez nasilja, izjavio je portparol UN Stefan Dižarik koji je ponovo pozvao odlazećeg predsjednika Donalda Trampa da ne podstiče svoje pristalice.

Upitan o strahu od napada koji je izrazila američka savezna policija (FBI), Dižarik je rekao da je poruka UN "univerzalna“ na tu temu.

Poruka je da se "podstaknu politički lideri da ne forsiraju svoje aktiviste da čine nasilje ili da podstiču na nasilje“ i da sporove rješavaju ustavnim procedurama, rekao je on.

Dižarik je dodao da ta poruka važi i za SAD.

"Iskreno se nadamo da neće biti nasilja, ni prije ni tokom inauguracije zakazane za 20. januar“, dodao je portparol UN.

Federalni istražni biro (FBI) objavio je upozorenje na mogućnost održavanja protesta naoružanih učesnika u Vašingtonu u danima uoči inauguracije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.