SNP Podgorica: Proširiti postojeće socijalne servise i uvesti nove
Socijalistička narodna partija

"Uvesti časopis na Brajevom pismu, otvoriti šalter za stare, trudnice i osobe s invaliditetom"

SNP Podgorica: Proširiti postojeće socijalne servise i uvesti nove

Odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada Podgorica smatra da lokalna uprava treba da proširi postojeće socijalne servise, ali i da uvede nove.

"Kako bi slijepa lica lakše dolazila do informacija, potrebno je uvesti časopis na Brajevom pismu. Neophodno je otvoriti servis zapošljavanja slijepih lica i konačno uvesti taktilne površine u gradu", navodi se u saopštenju. 

Poručuju da bi jedan od pozitivnih pomaka bilo otvaranje šaltera za stara lica, trudnice i osobe sa invaliditetom.

Dodaju da bi uvođenje autobuskih karti sa popustom za penzionere bilo veoma važno za ovu populaciju.

Osim toga, smatraju da je potrebno povećati broj gerontodomaćica, kao i obroka u narodnoj kuhinji.

"Personalna asistencija za osobe sa invaliditetom i lica sa većim intelektualnim teškoćama trebalo bi da bude stalni socijalni servis Glavnog grada, a ne da se sprovodi po projektu. Djeci sa težim zdravstvenim problemima treba da se pruža zdravstvena zaštita 24 sata, a ne samo osam sati kako je to trenutnim državnim projektom predviđeno", pojašnjavaju iz SNP-a. 

Poručuju da su sredstva koja dobijaju asistenti u iznosu od 222 eura mizerna i mora se raditi na njihovom povećanju.

Podsjeaćju da  djeca sa težim zdravstvenim problemima od Glavnog grada nisu dobila nikakvu pomoć, koja im je naročito potrebna u periodu pandemije korona virusa.

"Dakle, u narednom periodu mora se veća pažnja posvetiti unapređenju socijalnih servisa Glavnog grada kako bi se adekvatna pomoć i podrška pružila onima kojima je najpotrebnija", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.