Zatvorske i novčane kazne za vožnju u alkoholisanom stanju, pod dejstvom droga, fizičke obračune...
Ilustracija

Zatvorske i novčane kazne za vožnju u alkoholisanom stanju, pod dejstvom droga, fizičke obračune...

Zbog prekršaja iz čl.7.st.1 i čl.8.Zakona o javnom redu i miru, koji se odnose na vrijeđanje i prijetnje drugom licu, sudija Suda za prekršaje u Bijelom Polju, Milan Šćepanović je okrivljenom M.R.iz Kolašina, izrekao jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 550 eura.

Zbog prekršaja iz čl.10.st.2.Zakona o javnom redu i miru sudija Milan Šćepanović je okrivljenima D.D., L.M., R.D., i V.M. svi iz Kolašina, izrekao novčane kazne u iznosu od po 800 eura, dok je zbog istog prekršaja okrivljenom R.M. iz Kolašina, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

Član 10. stav 2.  Zakona o javnom redu i miru glasi: Ko na javnom mjestu fizički napadne drugog ili se fizički obračunava, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 350 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

Zbog prekršaja iz čl.317a.st.1.tač.3. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, tj. upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili alkohola u koncetraciji od 2g/kg ili većoj,  sudija Mersada Agović je okrivljenom D.S.(28) iz Rožaja  izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana. Zbog istog prekršaja Ć.K(25) iz Rožaja dobio je  kaznu zatvora u trajanju od 15 dana uslovno na tri mjeseca.

Zbog prekršaja iz čl.318.st.1.tač.14 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, tj. upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1 g/kg do 2 g/kg sudija Radoman Knežević je okrivljenima B.D.(41), Ć.R.(48), M.Đ.(24), J.R.(54) i B.D.(44) svi iz Pljevalja, izrekao novčane kazne u iznosu od po 300€, dok je okrivljenom K.Ž.(24) takodje iz Pljevalja, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 200€.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.