Bečić posjetio Herceg Novi, Foto: Pobjedom

Bečić poručio u Herceg Novom

"Pitanje lokalnih izbora treba riješiti sistemski"

Pitanje održavanja lokalnih izbora treba sistemski riješiti – rekao je predjsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je očekivano da predsjednik države raspiše istovremeno lokalne izbore u Nikšiću i Herceg Novom, gdje mandat parlamentu ističe krajem maja Bečić je kazao da je njegovo mišljenje da bi to pitanje trebalo sistemski riješiti.

"Mandat hercegnovskog parlamenta ističe koji mjesec kasnije u odnosu na nikšićki. Ja sam od onih da se ovo pitanje sistemski rješi jer se mala Crna Gora iscrpljivala izbornim procesima u prethodne četiri godine. Nijedni lokalni izbori ne tangiraju samo lokalni nivo već i državni pa čak i uključivanje partija na državnom nivou u organizovanju izbornog procesa jeste ono što opterećuje Crnu Goru. Međunarodni zvaničnici su i ranije afirmisali predlog da imamo definisano našim zakonodavstvom da imamo generalne lokalne izbore u Crnoj Gori, da svi budu u jednom danu. Za to ću se i u narednom periodu zalagati", kazao je Bečić novinarima nakon razgovora sa hercegnovskom lokalnom upravom.

Bečić je podsjetio da su za 20. januar zakazane dvije sjednice Skupštine Crne Gore, jedna u 12 a druga u 13 sati.

"Saglasno Ustavu Crne Gore ponovo ćemo odlučivati o zakonima koje smo usvojili 29. decembra. U ponovnom postupku kako kaže Ustav, ne vodi se rasprava već se samo glasa o zakonima u cjelini koji su usvojeni. Kvorum smo imali i na prethodnoj sjednici i brzo ćemo usvojiti zakone. Poštujemo zakon i Ustav, sve što je sprovedeno krajem decembra je u skladu sa tim i Poslovnikom Skupštine", kazao je Bečić tokom posjete Herceg Novom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.