Komisija Savjeta RTCG usvojila prigovor članova porodica preminulih u Baru: Došlo do kršenja programskih principa i profesionalnih standarda

Komisija Savjeta RTCG usvojila prigovor članova porodica preminulih u Baru: Došlo do kršenja programskih principa i profesionalnih standarda

Povodom krajnje uvredljivih komentara na Portalu RTCG, predstavnici dijela porodica umrlih od COVID-a u Barskoj bolnici, obratili su se Savjetu RTCG sa Prigovorom.

Savjet Rtcga je usvojio zapisnik i preporuku i zaključio da je došlo do kršenja programskih principa i profesionalnih standarda i prihvatio prigovor.

Savjet RTCG je formirao Komisiju za predstavke i prigovore slušalaca i gledalaca, koja je analizirala i prihvatila kao osnovan Prigovor predstavnika porodica koje su smatrale da je RTCG objavljivao teško uvredljive komentare za njih i njihove umrle. Zbog takve pristrasnosti u uredjivanju i nevjerovatno nehumane nesenzibilnosti, smo tražili i odgovornost menadžmenta RTCG - saopštili su predstavnici dijela porodica umrlih od COVID-a u barskoj bolnici.

Predstavnici porodica preminulih su prigovorili Rtcgu zbog uvredljivi komentara na tekst "Traže hitnu istragu i smjenu cjelokupnog menadžmenta".

"Pored boli koju trpimo i koju pokušavamo da ublažimo boreći se da skrećenemo pažnju na propuste u liječenju pacijenata, koji sjutra mogu biti i neki vaši članova porodice, sada ste se i vi latetntno uključili da nam nanesete dodatnu bol i pokušate da nas uvučete u političke manipulacije. Uvreda i pokušaj unižavanja onog što radimo ,isključivo kao građani koje je okupila bol i tuga za najmilijima su zaista bez presedana. Tim prije što dolaze od Jvanog servisa", navodi se između ostalog u Prigovoru.

Ocijenili su da očigledno da neko nij eimao dobru namjeru objavljivanjem uvredljivih komentara uz Pravila komentarisanja.

Uredništvo je zaključilo da su moderatori napravili propust a Savjet da je došlo do kršenja programskih principa i profesionalnih standarda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.