Nove mjere: Međugradski saobraćaj dozvoljen tokom vikenda, ulazak u CG bez testa, zabranjene žurke

Mjera zabrane međugradskog saobraćaja vikendom biće ukinuta, a ulazak u Crnu Goru biće dozvoljen bez obaveze testiranja na koronavirus, saopšteno je na konferenciji za novinare Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je epidemiološka situacija povoljnija u odnosu na period prije praznika, zbog čega su neke mjere korigovane.

Ona je kazala da je zabranjeno organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom i u zatvorenom prostoru što se, kako je pojasnila, odnosi na proslavu Nove 2021. godine po Julijanskom kalendaru, 13. januara.

„U ugostiteljskim objektima, koji će nastaviti da rade od sedam do 20 sati, nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike, kao i bilo kakvog živog muzičko-scenskog programa“, rekla je Borovinić Bojović.

Ugostiteljski objekti nastavljaju rad od 07h- 20h.

Borovinić-Bojović se zahvalila građanima koji su u vrijeme praznika ispoštovali mjere, i na taj način dali nemjerljiv doprinos u borbi protiv koronavirusa.

"Situacija je bolja sada nego prije početka novogodišnjih praznika”, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je saopštila da je u ovom trenutku u bolnicama 57,3 odsto popunjenosti kovid bolesnika, 45,5 odsto bolesnika u jedinicama intenzivne njege.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.