SD: Krivokapić i Abazović nastavljaju da brukaju Crnu Goru
Socijaldemokrate

SD: Krivokapić i Abazović nastavljaju da brukaju Crnu Goru

Socijaldemokrate Crne Gore kazali su da je "rijaliti šou u kojem je nova Vlada Crne Gore ponovo u glavnoj ulozi juče dobio svoj nastavak".

"Premijer je, kako rekoše iz njegovog kabineta, u privatnom neobaveznom razgovoru onako usputno i opet tajno, u maniru odanog poštovaoca lika i djela osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, predsjednici Republike Srpske Zeljki Cvijanovic čcestitao neustavni praznik", poručuju iz SD-a.

Navode da razumiju da Krivokapić i Abazović moraju da zasluže povjerenje "četničkog vojvode" Andrije Mandića zahvaljujući čijim glasovima su i izabrani, ali nezavisno od toga ne prestaju kako navode da se pitaju do kad će predstavnici "rijaliti Vlade da nastave da brukaju Crnu Goru i njene građane u domaćim i međunarodnim okvirima?"

Najmanje im je važno kako poručuju to što sami sebe brukaju.

"Tako na primjer potpredsjednik Dritan Abazović, u želji da gasi neviđeni diplomatski požar koji je izazvao njegov šef Zdravko Krivokapić ustvrdi
da se zvanična politika Vlade vodi preko zvaničnih kanala komunikacije", dodaju iz SD-a.

Pojašnjavaju da to samo po sebi ne bi bilo čudno da to nije saopštio nezvanično, preko svog tviter profila, i to u nediplomatskoj prepisci sa lažnim tviter nalogom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića!

SD navodi da je jedino gore od "diplomatskog skandala koji su juče izazvali Krivokapićevo i Abazovićevo pravdanje".

"Ovim putem premijeru Zdravku Krivokapicu ponovo sugerišemo da, od momenta otkako je izabran na tu funkciju, ne može privatno činiti jedno, a kao predsjednik Vlade drugo", kazali su iz SD-a.

Naglašavaju da je to odgovornost prema državi i da je Krivokapiću prošlo vrijeme "kada je privatno mogao da dočekuje četničke velikane i osuđene teroriste".

Poručuju da je Krivokapić, "nažalost građanske i sekularne Crne Gore, njen premijer".

Krajnje je kažu vrijeme da se u skladu s tim Krivokapić ponaša.

Vjeruju da je nakon svega mjesec dana rada nove Vlade svima, a posebno međunarodnoj zajednici jasno da imaju posla sa nezobiljnom "klerikalnom kameleonskom družinom, koja ugrožava temeljne vrijednosti savremene evropske Crne Gore, okrenute ka civilizovanim evropskim i evroatlantskim zapadnim vrijednostima, čemu su najveća prijetnja upravo Krivokapić, Mandić, Milačić, Abazović i ostali, koji neposredno učestvuju u Vladi, ili je u Parlamentu podržavaju".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.