Mjesto direktora UIKS-a pripada SNP-u
UIKS

Mjesto direktora UIKS-a pripada SNP-u

Mjesto direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pripašće Socijalističkoj narodnoj partiji, potvrđeno je Danu iz više izvora.

Još uvijek se ne zna ko bi iz te partije mogao da pokrije tu funkciju, a više će se znati tokom naredne nedjelje.

Kadar te partije će na mjestu direktora zamijeniti Milana Tomića.

SNP-u je pripala ova funkcija nakon sastanka na kojem su predstavnici nove vlasti razgovarali o raspodjeli mjesta po dubini koja pripadaju vladajućim partijama.

Prvi čovjek Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Spuž trenutno je Milan Tomić, a načelnica zatvora u Bjelom Polju bila je Vesna Pavićević.

Grupa poslanika vladajuće koalicije predložila je 25. decembra amandmane na izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Nakon toga će doći i do promjena u rukovodećim strukturama zatvora.

Izbor direktora ZIKS-a vrši se tako što Uprava za kadrove raspisuje javni oglas za potrebe Ministarstva pravde.

Tomić je bio pomoćnik direktora Uprave, nakon čega je postao šef Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, sadašnje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Na toj poziciji zamijenio je Miljana Perovića, koji je za direktora ZIKS-a imenovan krajem maja 2012. godine.

Tomić je ranije bio savjetnik u Upravi policije. Jedno vrijeme je bio pomoćnik direktora ZIKS-a, prije nego što se ponovo vratio u policiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.