Bogdanović slomio koljeno, oporavak pauza do šest mjeseci
Sprski bek završio sezonu?, Foto: Getty images

Nije potrebna operacija

Bogdanović slomio koljeno, oporavak pauza do šest mjeseci

Atlanta Hoksi saopštili su da je povrijeđenom Bogdanu Bogdanoviću urađena magnentna rezonanca na desnom koljenu i da će plan oporavka biti iznijet kasnije tokom nedelje.

Bogdanović se povrijedio u drugoj četvrtini utakmice sa Šarlot Hornetsima, iznijet je sa terena, a dijagnostikovana mu je povreda kosti na mjestu na kojem je ona uvezana sa ligamentima, kao i upala mekog tkiva u koljenu.

Tačnije, Hoksi su naveli da je riječ o "avulsijskom prelomu“, što se definiše kao prelom kosti koji se javlja kada se fragment kosti otkine od glavne mase kosti kao rezultat fizičke traume.

Većina takvih povreda ne zahtijeva operaciju, jedino mirovanje, a pauza varira od šest nedelja do šest mjeseci.

Ostaje da sačekamo dalje preglede i korake Hoksa i Bogdanovića.

Atlanta ima skor 4-5, a Bogdanović prosječno bilježi 9,9 poena (38,5% šut iz igre) i 2,1 asistenciju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.