Komšić: Vlada Crne Gore da se ogradi od Krivokapićeve čestitke
Željko Komšić

Komšić: Vlada Crne Gore da se ogradi od Krivokapićeve čestitke

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je "kao izraz dubokog nepoštovanja države Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, čestitke koje je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom obilježavanja neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta RS".

"Nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštivanja države Bosne i Hercegovine. Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je direktno usmjeren protiv suvereniteta države Bosne i Hercegovine", kazao je Komšić.

Smatra da su izvinjenje građanima Bosne i Hercegovine takođe dužni uputiti koalicioni partneri premijera Krivokapića zbog veličanja datuma koji u kolektivnoj svijesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simbolizuje početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike, saopšteno je iz Kabineta Komšića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.