LP: Ko je nudio 21 milion eura Abazoviću; Da li će građani za lična dokumenata ići u crkve i manastire na noge srpskim popovima?

Lista pitanja za Damjanovića, Sekulovića i Vukšića

LP: Ko je nudio 21 milion eura Abazoviću; Da li će građani za lična dokumenata ići u crkve i manastire na noge srpskim popovima?

Liberalna partija ponovo je pozvala ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, v.d. direktora policije Veska Damjanovića i v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića da odmah i bez odugovlačenja odgovore na proširenu listu pitanja.

Podsjetili su funkcionere bezbjednosnog sektora da su u obavezi da daju odgovore na sva postavljena pitanja u skladu sa funkcijama koje zauzimaju i vrše.  Apelovali su i da odgovori budu precizni i jasni kako bi građani imali uvid u to što oni rade i što je javne ali i tajne bezbjednosti.

"Ko je, kada, đe, na koji način i pod kojim okolnostima, te sa kojom namjerom ponudio 21 milion eura potpredsjedniku vlade Dritanu Abazoviću? Šta ste povodom tog ličnog priznanja pomenutog potpredsjednika uradili, ko je pozvan na informativni razgovor, koje su činjenice utvrđene i da li ste pribavljene informacije proslijedili tužilaštvu.

Šta ste preduzeli povodom bahatog parkiranja službenog automobila vlade Crne Gore koje je prema pisanju portala zadužio potpredsjednik vlade Abazovića koje je bilo parkirano ispred restorana Plaža u Ulcinju. Da li ste kao što ste revnosno sprovodili propise u nekim drugim slučajevima izvršili kontrolu objekta i napisali zapisnik te osobe koje ste zatekli u skladu sa zakonom procesuirali prema nadležnim organima.

Iz kojeg razloga nijeste reagovali kada je u Nikšiću  došlo do narušavanja javnog reda i mira i do širenja rasne i nacionalne mržnje od grupice pripadnika nekog pokreta za veličanje velikosrpske ideje na prostoru Crne Gore. Ako znamo da ste prije par dana reagovali ekspresno i lišili slobode lice koje je pisalo grafite na nekoj pijaci onda postaje skoro nevjerovatno da dozvoljavate da grupa huligana satima maltretira građane Nikšića i vrši nedozvoljene radnje a vi ne reagujete. Po čijem nalogu i iz kojeg razloga nijeste reagovali i zaštitili ustav i zakone Crne Gore? 

Koje tajne dogovore imate sa Srpskom crkvom u Crnoj Gori i za koje svrhe kao i da li je ste i potpuno izmjestili svoje aktivnosti iz službenih prostorija u manastire i ostale crkvene objekte. Ovo nas podsjeća na zlosrećno vrijeme devedesetih godina prošlog vijeka kada su takođe razni dogovori i akcije dogovarani upravo po manastirima i konacima, a dobro znamo kako se to završilo za sve nas a posebo pripadnike drugih vjera i nacija.

Da li će građani morati da za dobijanje ličnih dokumenata idu u crkve i manastire na noge srpskim popovima ili će se zadržati dosadašnja procedura izdavanja dokumenata u službenim prostorijama CB-a.

I još jednom ponavljamo prethodno postavljena pitanja.

Ko je i iz kojih razloga naredio postavljanje metalne zaštitne ograde na prostoru između Dvorskog trga, Biljarde, Crkve na Ćipuru i Cetinjskog Manastira  u Prijestonici Cetinje na Badnji dan? 

Da li su se u manastiru nalazile osobe koje ne pripadaju sveštenstvu već su to dovedene iz drugih razloga i za drugom namjenom?

Ko je i na osnovu kojih operativnih saznanja ili slobodne procjene nekog od novopostavljenog kadra naredio zabranu prilaska građana i vjernika Crnogorske pravoslavne crkve Cetinjskom manastiru i ćivotu Svetog Petra Cetinjskog? 

Ko je i zašto otvoreno favorizovao vjernike Srpske pravoslane crkve dajući im ekskluzivitet prisustva ispred i u Cetinjskom manastiru?

Da li je došlo do prekomjerne upotrebe sile u slučaju onemogućavanja nekoliko vjernika crnogorske pravoslavne crkve koji da uđu u Cetinjski manastir, kao i u slučaju privođenja jednog od njih?", pitanja su liberala.

Pozvali su trojicu funkcionera nove politike da objasne činjenice oko skandaloznog postupanja grupe osoba iz Pljevaja sa državnom zastavom Crne Gore i pravljenja, kako kažu, lomače za paljenje zastave koja je zvanično državno obilježje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.