Crna Gora nakon peteraca savladala Hrvatsku za polufinale
Foto:wpolo.me/Aleksandra Krupanič

Crna Gora nakon peteraca savladala Hrvatsku za polufinale

Vaterpolisti Crne Gore u četvrtfinalu turnira Evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige savladali su selekciju Hrvatske nakon peteraca 15:14, u regularnom toku bilo je 10:10.

Za našu selekciju kod izvođenja peteraca precizni su bili Brguljan, Ivović, Vidović, Radović i Matković, dok je šut Garsije zaustavio Kandić.

Ivović je u regularnom toku bio najefikasniji sa tri gola, po dva postigli su Draško Brguljan i Ukropina, a po jedan Đuro Radović, Marko Petković i Dušan Matković.

U hrvatskom timu najbolji je bio Loren Fatović sa šest pogodaka.

"Pobijedili smo velikog rivala, ekipu sa velikim kvalitetom. Bila je to utakmica sa dosta obrta, vraćali smo se iz minusa, trebalo je imati i malo sreće da u posljednja dva minuta stignemo dva gola zaostatka. U penal-lutriji momci su bili skoncentrisani, dobro su šutirali. Čestitam im na borbenosti, želji i vjeri da mogu da se vrate. Nisam imao procjenu, nakon duge pauze, kakvo je naše trenutno stanje, moram da budem zadovoljan. Mi smo došli ovdje da vidimo koliko možemo, ali sada nam apetiti rastu i želimo da budemo među tri najbolje selekcije i igramo završnu rundu Svjetske lige", kazao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora će u nastavku turnira igrati polufinale sa boljim iz susreta Italije i Mađarske. U drugom polufinalu sastaju se Španija i Grčka, koje su bile bolje od Srbije odnosno Francuske.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.