Iranski vrhovni vođa zabranio uvoz zapadnih vakcina
Ilustracija

Iranski vrhovni vođa zabranio uvoz zapadnih vakcina

Vrhovni iranski lider ajatolah Ali Hamnei zabranio je uvoz američke vakcine Fajzer-BioNTek i britanske AstraZeneka protiv kovid-19, što je odraz nepovjerenja prema Zapadu.

On je, u televizijskom obraćanju, rekao je da je uvoz američkih i britanskih vakcina "zabranjen“, navodeći sve veći broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u obije zemlje.

"Zaista im ne vjerujem“, rekao je Hamnei.

"Oni žele da testiraju svoje vakcine u drugim zemljama“, rekao je vrhovni iranski lider i dodao da nije optimista ni kada je riječ o Francuskoj.

Hamnei je naveo da će dozvoliti uvoz vakcina sa drugih "sigurnih“ mjesta i ponovio da podržava napore Irana na proizvodnji sopstvene vakcine, čije je testiranje na ljudima počelo u decembru, a očekuje se da će biti dostupna za upotrebu na proljeće.

Iranska revolucionarna garda u decembru je u potpunosti odbila upotrebu vakcina stranog proizvođača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.