Preminula Marion Remzi, zvijezda
Marion Remzi

Preminula Marion Remzi, zvijezda "Policijske akademije"

Glumica Marion Remzi, najpoznatija po ulozi policajke Lavern Huks u filmskoj franšizi "Policijska akademija", umrla je u četvrtak u Los Anđelesu u 74. godini, kazao je za CNN menadžer Rodžer Pol. Nije otkrio uzrok smrti.

"Marion je sa sobom nosila dobrotu i svjetlost koja bi odmah po njenom dolasku ispunila prostoriju. Prigušivanje njene svjetlosti već osjećaju oni koji su je dobro poznavali. Nedostajaće nam i uvek ćemo je voljeti", navodi se u izjavi, prenosi B92.

Rođena je u Filadelfiji, a njena karijera započela je na pozorišnoj sceni. Učestvovala je u projektima na Brodveju, uključujući produkcije "Eubie!" i "Grind" i u mjuziklu "Hello Dolly". Remzi je svoj put na televiziji započela gostujućom ulogom u hit seriji "The Jeffersons", a bila je redovna u "Cos", humorističnoj seriji Bila Kosbija.

Svakako, njena najpoznatija uloga je ona u filmu "Policijska akademija" iz 1984. kao policajke Huks, čiji je plahi karakter isprekidan nezaboravnim ispadima.

Remzi je glumila u pet dodatnih filmova "Policijske akademije" tokom 1980-ih. Glasovnom glumom započela je u crtanoj seriji "Porodica Adams" ranih 1990-ih, koja se imala dvije sezone.

Remzije bila duboko predana podizanju svijesti o AIDS-u.

Zatim se 2015. godine ponovno okupila sa zvijezdama "Policijske akademije" Stivom Gutenbergom i Majklom Vinslouom u filmu "Lavalantula" i njegovom nastavku "2 Lava 2 Lantula".

Njena posljednja glumačka uloga bila je u indi-filmu iz 2018. godine "Kad pjevam". Iza nje su ostala tri brata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.