Apelacioni sud produžio pritvor osumnjičenoj za trgovinu ljudima i podstrekivanje na prostituciju
Apelacioni sud Crne Gore

Apelacioni sud produžio pritvor osumnjičenoj za trgovinu ljudima i podstrekivanje na prostituciju

E.P. (29) iz Podgorice koja je uhapšena zbog sumnje da je počinila dva krivična djela trgovina ljudima i posredovanje u prostituciji, provešće još dva mjeseca u pritvoru odlučio je Apelacioni sud potvrđujući prvostepeno rješenje.

Krivična djela osumnjičena je počinila na štetu tri ženske osobe. U prvom slučaju ona je upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećene, vrbovala i prevozila na ugovorene lokacije oštećenu u cilju vršenja prostitucije.

"Osumnjičena je takođe koristila fizičku silu i prijetnju da će objaviti snimke kompromitujuće sadržine na kojima se nalazi oštećena osoba", navodi se u saopštenju suda.

Osumnjičena je oštećenu prevozila na ugovorene lokacije, na teritorijama Podgorice, Nikšića i Bara, gdje je ugovarala novčane iznose sa klijentima od 50 do 300 eura za seksualne usluge.

"Drugo krivično djelo je izvršila na štetu ženske osobe iz Republike Srbije na način što je, sumnja se, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećenu vrbovala i predavala drugim licima u cilju prostitucije".

Osumnjičena je oštećenoj prijetila da će objaviti kompromitujuće snimke i da će je prijaviti zbog nezakonitog boravka u Crnoj Gori, te je tako prinuđivala da se bavi prostitucijom i da pruža seksualne usluge licima sa kojima je E. P. ugovarala sastanke. Novčani iznos koji je ugovarala sa klijentima za pružanje seksualnih usluga je iznosio 50 eura, a lokacije na kojima su pružane seksualne usluge su najčešće bile stanovi klijenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.