DPS: Političari zloupotrebljavaju Upravu policije, državni simbol iznad lomače u Pljevljima

DPS: Političari zloupotrebljavaju Upravu policije, državni simbol iznad lomače u Pljevljima

Saopštenje Uprave policije da državna zastava nije zapaljena - iako su svi vidjeli kako državni simbol stoji iznad lomače, dok se nad njim iživljava grupa huligana, pali je i to sve obznanjuje javnosti - predstavlja licemjerje i potcjenjivanje zdravog razuma naših građana. Nedopustivo je da političari zloupotrebljavaju Upravu policije, kao i da rukovodioci ovog organa, na to pristanu, ocjenjuju iz Demokratske partije socijalista.

"Jasno je i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i v.d. direktoru UP Vesku Damjanoviću da je zastava bila upaljena, i da je to posljedica dosadašnjeg ignorisanja i konstantnog nereagovanja nadležnih organa na sve učestalije oblike zastrašivanja, govora mržnje i brojne napade prema neistomišljenicima. Od konstituisanja nove vlasti primjetno je da Uprava policije nema sluha za ove probleme niti želju da u skladu sa svojim ovlašćenjima stane na put eskalaciji nacionalne ostrašćenosti.", smatraju u DPSu.

Sinoćnim, konstatuju, skandaloznim postupanjem, Uprava policije, "je paradoksalnim pravdanjem da "nije bilo paljenja zastave" iako je sve snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, praktično samo stala u zaštitu i dala svoju podršku ovakvom sramotnom činu".

"Pozivamo ministra Sergeja Sekulovića i v.d. direktora Uprave policije Veska Damjanovića, da se u skladu sa zakonom, svojim poslom bave profesionalno i objektivno, a ne prema nalozima i zahtjevima političara iz nove vlasti i da shodno svojim nadležnostima spriječe svaki pokušaj demonstracije nacionalističkog divljanja, koje je preplavilo Crnu Goru, nakon posljednjih parlamentarnih izbora.", zakljujučuju iz DPSa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.