Tokom 2020. ukradeno 36 vozila
Ilustracija

Tokom 2020. ukradeno 36 vozila

Crnogorska policija u prvih 11 mjeseci prošle godine registrovala je 36 krivičnih djela u vezi sa otuđenjem vozila, od čega je rasvijetljeno 26, kazali su iz Uprave policije.

Iz policije su naveli da je u Crnoj Gori u tom periodu ukupno otuđeno 36 vozila.

„Ukupno je registrovano 36 krivičnih djela u vezi sa otuđenjem vozila, koja su kvalifikovana kao teška krađa, krađa i oduzimanje vozila, od čega je je rasvijetljeno 26 djela“, naveli su iz policije.

Kako su precizirali, od registrovanih 12 krivičnih djela krađa, službenici policije su rasvijetlili osam, a od 13 teških krađa rasvijetljeno je deset.

„Od 11 registrovanih krivičnih djela oduzimanje vozila, policija je rasvijetlila osam krivičnih djela“, kazali su iz policije.

Prema njihovim riječima, najveći je broj otuđenih vozila marke Volkswagen i Renault.

„U navedenom periodu zabilježeno je smanjenje broja krivičnih djela vezanih za otuđenje vozila u odnosu na 2019. godinu, kada je registrovano 55 otuđenja vozila“, rekli su iz policije.

Mina/RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.