Šćekić: Božić da podstakne na razumijevanje među ljudima
Joanikiije i Šćekić

Predsjednik opštine Berane čestitao Božić

Šćekić: Božić da podstakne na razumijevanje među ljudima

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić čestitao je njegovom preosveštenstvu episkopu Budimljansko – nikšićkom, Joanikiju, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima koji slave Božić po starom, julijanskom kalendaru.

„U ime Opštine Berane i u svoje lično njegovom preosveštenstvu episkopu Budimljansko – nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske, G. Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima upućujem najsrdačnije čestitke povodom Božića.

Neka nam najradosniji hrišćanski praznik svima donese mir, dobro zdravlje i radost. Neka podstakne na razumijevanje među ljudima i da nam snagu da se izborimo sa svim izazovima.

U pravednoj borbi za očuvanje svetinja i prava na svoj identitet, skupa sa našim Vladikom i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve na dostojanstvenim litijama tokom prošle godine pokazivali smo da znamo od koga smo i kome pripadamo. Srpska pravoslavna crkva kao naša duhovna vertikala i Crna Gora kao naša država", naveo je Šćekić.

On je poželio da praznik Hristovog rođenja osnaži u zajedništvu i učvrsti našu nadu i vjeru u trajne ljudske vrijednosti – uzajamno uvažavanje, poštovanje, praštanje i razumijevanje različitosti.

"Sa željom da Božić donese uspjeh i napredak, a svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!“, navodi se u božićnoj čestitki predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.