B. Polje: Pijan napao tasta  i dobio mjesec dana zatvora; Pet vozača iza rešetaka zbog vožnje u alkoholisanom stanju
ilustracija, foto:Kodex

Sud za prekšaje

B. Polje: Pijan napao tasta i dobio mjesec dana zatvora; Pet vozača iza rešetaka zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o bezjednosti saobraćaja pet vozača je osuđeno na kazne zatvora odlukom Suda za prekršaje iz Bijelog Polje. Jedno lice će provesti mjesec dana iza rešetaka zbog nasilja nad tastom.

Zbog nasilja u porodici Nikšićanin V.M.(26) iz Nikšića osuđen je na 30 dana zatvora odlukom predsjednika Suda za prekršaje u Bijelom Polju Alije Beganovića.

Njemu je izrečena zaštitna mjera zabrana približavanja u trajanju od šest mjeseci.

"Okrivljeni je prekršaj počinio u Bijelom Polju prema svom tastu M.D. u alkoholisanom stanju u koncentraciji alkohola od 1,46 promila alkohola u organizmu.", saopšteno je iz Suda.

Kažnjeno pet vozača 

Zbog prekršaja Zakona o bezjednosti saobraćaja na putevima zatvorske kazne je dobilo pet vozača.

"Zbog odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisustva alkohola u organizmu  predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom Bjelopoljac Č.B.(64) kažnjen je na 15 dana zatvora jer je odbio alkotestiranje.", saopšteno je.

Zbog upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,85 promila M.P.(52) takođe iz Bijelog Polja kažnjen je sa 30 dana zatvora.

Zbog istog prekršaja, vožnje u pijanom stanju sa 2,40 promila alkohola u organizmu  N.R.(41) iz Mojkovca  kažnjen je sa 20 dana zatvora, dok je  P.N.(29) iz Podgorice koji je vozio sa 1,57 promila alkohola u organizmu osuđen na 15 dana koliko je dobio i njegov sugrađanin D.K.(29)  jer je vozio sa 1,27 promila alkohola u organizmu.

"Zbog prekršaja iz čl.6 i 7.st.1.Zakona o javnom redu i miru, predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenim E.B.(23) i S.H.(19) oba iz Bijelog Polja, izrekao novčane kazne u iznosu od po 400 eura", saopšteno je..

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.