Đukanović: Sveti dani Božića da budu podstrek za odgovornije djelovanje
Milo Đukanović

Predsjednik CG čestitao Badnji dan i Božić

Đukanović: Sveti dani Božića da budu podstrek za odgovornije djelovanje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz želje da dane Hristovog rođenja proslave u miru i spokojstvu zajedno sa svojim porodicama, s komšijama i prijateljima, vodeći računa o sopstvenom i zdravlju drugih.

''Crnogorsko društvo vjekovima baštini univerzalne postulate humanosti, mira i tolerancije. Božić, praznik koji donosi svjetlost vjere, nade i ljubavi, koji nas ujedinjuje oko tradicionalnih duhovnih vrijednosti pravde, razumijevanja i zajedništva, prilika je da na to podsjetimo i da snažno afirmišemo tu istorijsku vertikalu savremene Crne Gore, koja je na sigurnom evropskom putu", naveo je Đukanović u čestitki.

Poželio je da sveti dani budu podstrek za odlučnije i odgovornije djelovanje na izgradnji otvorenog, demokratskog, multietničkog, bogatijeg društva, utemeljenog na ovim znanjima, na punoj slobodi, sposobnosti i inventivnosti ljudi, na poštovanju ljudskih prava, na solidarnosti i svim drugim moralnim i etičkim načelima, na dobrobit svih građana, i države Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.