DPS Nikšić: Pojedinci sa dosijeima koriste lik preminulog mitropolita Amfilohija u predizborne svrhe
Foto: DPS Nikšić

Pozvali nadležne da hitno reaguju

DPS Nikšić: Pojedinci sa dosijeima koriste lik preminulog mitropolita Amfilohija u predizborne svrhe

Danas su Nikšićani opet svjedočili bahatosti, nepoštovanju pravnih propisa i ruganju građanskoj Crnoj Gori. Naime, tzv. bratstvo Tvrdoš, iza kojeg stoje lica sa pozamašnim policijskim dosijeima, postavili su ceradu sa likom preminulog Amfilohija Radovića na jednu od stambenih zgrada u našem gradu. Za postavljanje reklamnih panoa ili drugih sadržaja na stambenim zgradama, neophodna je saglasnost svih stanara, ali i dozvola Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću.

Pojašnjavaju da su pomenute osobe išle su od vrata do vrata u predmetnom stambenom objektu i uz zastrašivanje primoravali stanare da daju saglasnost.

"No, i pored toga nijesu istu dobili od svih. O dozvoli Sekretarijata da i ne govorimo, jer zašto bi oni tražili dozvole, kad ih oni sami sebi daju, kao što daju sebi pravo da vrijeđaju i ometaju službenike u vršenju dužnosti. Anarhija na djelu", poručili su iz DPS-a.

Navode da je druga strana priče šta se želi postići postavljanjem ovakvih sadržaja.

"Zloupotreba vjere, vjerskih osjećanja i lika preminulog Amfilohija, a sve u predizborne svrhe u Nikšiću. Ovim pokazuju koliko im je išta sveto, koliki su vjernici i koliko poštuju najradosniji hrišćanski praznik koji dolazi. Sveštena lica na ceradama, instant vjernici i tabloidna lica sa potjernica – trojstvo kakvo savremena civilizacija ne pamti", dodaju iz DPS-a.

Pozvali su sve nadležne organe da hitno reaguju i da ovom "bahaćenju i nepoštovanju propisa stanu na kraj".

"Zakoni moraju biti jednaki za sve, pa i za gospodu, koja su aktivno učestvovala u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore podržavajući aktuelnu vlast", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.