Ivanović osudila napade na mlade crnogorske intelektualce

"Mnoge smo dočekivali i prihvatali da bi nas danas ti isti nazivali milogorcima i brozovim kopiladima"

Anđela Ivanović, predjsednica Crnogorske, osudila je verbalne napade i prijetnje u javnom polju i na društvenim mrežama na pojedince, mlade crnogorske intelektualce, poručivše da očekuje od “oslobodilaca na funkcijama da reaguju “ ističući da je i sama na meti napada.

Reagovanje Ivanović prenosimo u nastavku:

"Snažno sam protiv stvaranja tenzija u danima posta i proslave najvećih pravoslavnih praznika . Takođe sam i protiv spinovanja na društvenim mrežama i srpskim portalima kojima se remeti sklad , poštovanje i suživot među pravoslavnim Crnogorcima i ostalima koji žive u Crnoj Gori. Kad se kaže Crnogorac,Crnogorka i crnogorski , ja uvijek prvo pomislim na svo viteštvo satkano u tim riječima. Pomislim na dobru namjeru , slogu , razumijevanje , suživot, zaštitu , raširene ruke za dobrodošlicu i  sve na stolu za gosta. Mnoge smo dočekivali i prihvatali , da bi nas danas ti isti nazivali : “milogorcima, ustašama , brozovim kopiladima, izmišljenim narodom i slično”. Slobodnim i hrabrim mladim ljudima , Ljubu Filipoviću, Aleksandri Radoman, Danilu Marunović se prijeti i oni su za “oslobodioce “ , nakot , ustaše i slično.

Osuđujem takve verbalne napade i prijetnje u javnom polju i na društvenim mrežama, očekujem od “oslobodilaca na funkcijama da reaguju “!

Izložena sam istom verbalnom gadluku intezivno posljednjih godinu dana. Ne prihatam kožu žrtve , ali se mora reagovati.

Pitam se čime smo to zaslužili ? Kome smo se to zamjerili ?

Ja ne  tražim tuđe, samo branim svoje.", navela je Ivanović.                                                                                                                 

Ona je dostavila i fotografije komentara na portalu in4s kao i komentara koje crnogorski reditelj Danilo Marunović dobija u dužem vremenskom razdoblju,a kako kaže,  poruke slične sadržine dobija i Aleksandra Radoman.

20210103123935

2021010312401120210103124035

20210104131121

received4995891317120046

"Dosta smo ćutali i trpjeli.", zaključuje Ivanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.