Demokrate: Ne može se niko igrati sa Ustavom Crne Gore i državom
Demokrate Crne Gore

Reagovali na saopštenje DPS-a

Demokrate: Ne može se niko igrati sa Ustavom Crne Gore i državom

Očito da je sastanak Predsjednika Skupštine Crne Gore i premijera juče u Parlamentu zasmetao onima koji su državne odluke donosili u Splendidu, za njih vrhovnoj instituciji koja je decenijama bitisala izvan i iznad Ustava i zakona, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje DPS-a u kojem je iz te partije poručeno da su se Bečić i Krivokapić međusobno hrabrili.

"Upravo na takvom mjestu je i skovan plan državnog udara koji je osujećen pravovremenom reakcijom Skupštine Crne Gore koja je uspješno zaštitila svoju ustavnu poziciju, odbranila od udara pravni sistem države i odbila napad na izraženu volju građana iz koje proističe legitimitet državnih organa", ističe se u saopštenju.

Navode da ono što je posebno bolno za DPS, a što izaziva politički plač u seriji orkestriranih saopštenja, jesu demokratske, mirne i evropske odluke koje su trijumfovale nad pokušajima izazivanja tenzija, podjela, svađa i uvođenja nestabilnosti.

Poručuju da je DPS-u zasmetalo i ono 15 minuta u kojem roku je sve riješeno i za koliko je pala u vodu i uzurpacija ustavnih pozicija i instrumentalizacija DIK-a.

"Ne može ni jedan organ, pa ni DIK dodjeljivati sebi ovlašćenja koja pripadaju Skupštini Crne Gore. Ne može se niko igrati sa Ustavom Crne Gore, niti državom, jer će svi igrači u takvom timu dobiti odlučan i adekvatan demokratski odgovor državnih institucija", kazale su Demokrate.

Poručuju da ne mogu oni koji su donosili odluke sa 20 poslanika u plenumu, da osporavaju odluke usvojene glasovima 41 poslanika u skladu sa Ustavom, zakonima i Poslovnikom Skupštine.

"Ovakvim javnim cviljenjima opozicija pokušava da obmane javnost i prestavi iskrivljenu sliku političke stvarnosti. Ali, politička stvarnost govori da je opozicija poražena, ne jednom, nego nekoliko puta i da će opet biti poraženi, na novom glasanju, a tom prilikom i politicki dotučeni", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.