Noć rekorda za Stef Karija: Bek Voriorsa
Monstruozna partija Stef Karija, Foto: Reuters

Noć rekorda za Stef Karija: Bek Voriorsa "sipao" Portlandu 62 poena

Stef Kari obilježio je noć za nama u NBA ligi. Košarkaš Voriorsa ostvario je najbolji poenterski skor karijere - ubacio je fantastičnih 62 poena Portlandu u pobjedi Golden Stejta 127:122.

Jedan od najboljih bekova planete je za dva šutirao 15-10, za tri 16-8, uz pet skokova i četiri asistencije.

Prethodno, protiv Njujorka još 2013. godine trostruki NBA šampion postigao je 53 poena.

"Privilegija je trenirati Stefa, zaista jeste. Ovakve partije pruža na startu sezone, a cijelu prethodnu je propustio", kazao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Čak 27 utakmica za Voriorse sa 60 ili više poena imao je legendarni centar Vilt Čemberlen. Sada Golden Stejt ima skor 3-3, kao i Portland, koji su predvodili Lilard sa 32 i Mekalum sa 28 poena.

Denver je uspio da pobijedi Minesotu 124:109, a centar Nikola Jokić ponovo je imao izuzetan tripl-dabl učinak. Somborac je pored 19 poena (12-8 šut iz igre) imao po 12 skokova i asistencija. Marej je upisao 36 poena, a Kampaco 15 poena.

Bez povrijeđenog Luke Dončića (povreda lijevog kvadricepsa) Dalas je izgubio od Čikaga 118:108. Zek Levin je predvodio Bulse do trijumfa sa odličnih 39 poena, šutirajući 25-14 iz igre, a imao je i šest skokova i pet asistencija.

U pobjedi Bostona nad Detroitom 122:120, fantastičnu završnicu meča odigrao je slavno krilo Džejson Tejtum. Američki reprezentativac prvo je pogodio težak šut sa poludistnce tri sekunde prije kraja, pa izblokirao Blejka Grifina na drugoj strani terena. Meč je završio sa 24 poena, dok je Džejlen Braun bio najefikasniji sa 31 poenom uz šut 16-13 iz igre. Sada Seltiksi imaju učinak 4-3, dok su Pistonsi među najlošijim timovima lige sa skorom 1-5.

Oslabljeni Bruklin ponovo je poražen u teškoj završnici, ovaj put od Vašingtona 123:122. Kajri Irving je ubacio 30 a Kevin Djurent 28 poena u porazu, a obojica su promašivali šuteve za trijumf. U slavlju Vizardsa Bredli Bil je pored 27 poena imao deset skokova i pet asistencija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.