Duško Knežević od države traži 700 miliona eura
Duško Knežević

Duško Knežević od države traži 700 miliona eura

Odlukom Višeg suda da odbije žalbe predsjednika Atlas grupe Duška Knežević na privremeno blokiranu imovine Duška Kneževića nastavljeno je pravno nasilje, saopštili su iz Atlas grupe.

"Ovom odlukom nastavlja se pravno nasilje i politički progon Duška Kneževića od strane SDT u Podgorici, koja je započelo nezakonito otimanje imovine, a postupak je nastavljen i završen u gluvo doba 31.12.2020. godine, na gestapovski način u duhu trodecenijske tradicije Višeg suda u Podgorici u krivičnim postupcima koji su započinjani i vođeni po političkim nalozima DPS. Ova odluka je nastavak pravnog terora nastalog kao rezultat sprege odlazećeg režima i nekih sudija Višeg suda u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Iz Atlas grupe su ocijenili da će odluke Višeg ukinuti Ustavni sud zbog, ocjenjuju, povrede prava na pravično suđenje Dušku Kneževiću ili na međunarodnoj arbitraži na kojoj će odbrana povećati odštetni zahtjev za 200 miliona eura, tako da će on ukupno iznositi 700 miliona eura.

"Protiv svih učesnika ovog sramnog postupka u SDT Crne Gore i Višem sudu u Podgorici, podnijećemo krivične prijave zbog učinjenih zloupotreba. Obaveza nove vlasti je da bez izuzetka sprovede zakon, a prvenstveno u odnosu na pripadnike odlazeće izvršne vlasti koji su prethodnih decenija činili teške zloupotrebe", navode oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.