DPS: Osuđujemo napade na Filipovića i sramotno ćutanje Dritana Abazovića
Demokratska partija socijalista

DPS: Osuđujemo napade na Filipovića i sramotno ćutanje Dritana Abazovića

Najoštrije osuđujemo govor mržnje i prijetnje koje su upućene političkom analitičaru Ljubomiru Filipoviću i njegovoj porodici. Smatramo prijeko potrebnim da nadležni državni organi stanu na put svakom daljem obliku zastrašivanja, govoru mržnje i sve učestalijim napadima grupacije izgrednika prema neistomišljenicima i nezavisnim subjektima, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

"Prijetnje uvaženom građanskom aktivisti i analitičaru, Ljubomiru Filipoviću samo su odraz društvene klime u Crnoj Gori u kojoj se mete crtaju onima koje je klerikalna, nazadna i desničarska vlast proglasila nepodobnima", navodi se u saopštenju DPS-a dodajući da više od polovine građana Crne Gore vidi i osjeća ono što Filipović piše.

Činjenica je kako navode da nova vlast na čelu sa Krivokapićem, Mandićem, Abazovićem pokušava da Crnu Goru nasilno pretvori u konzervativnu, klerikalnu, desničarsku, velikosrpsku tvorevinu, u kojoj će svaki glas razuma biti proglašen neprijateljskim, samo zato što konstatuje ono čemu svi prisustvujemo - da se čini otvorena šteta crnogorskom društvu i njegovoj emancipaciji, samo da bi se država prilagodila zahtjevima i viziji jedne vjerske zajednice.

Poručuju da je to nedopustiva ali i neodrživa pojava u 21. vijeku, na tlu Evrope, i svima je jasno da će taj eksperiment imati neslavan kraj.

"Ljubomiru Filipoviću su upućene najgnusnije prijetnje samo zato što se, za razliku od mnogih iz NVO sektora, nije strpao u grupu apologeta vlasti, već veoma racionalno i objektivno javno promišlja o pojavama sa kojima se suočava naša država", kazali su iz DPS-a.

Poručuju da je žalosno da ćute javni djelatnici koji su svoj imidž izgradili tako što su iz pozicije građanskih aktivista, za svaku anomaliju u društvu prozivali vlast DPS.

Upitali su da li im se ove gnusne prijetnje upućene Filipoviću čine naivnim ili, prije će biti, da se pozicioniraju za neku sinekuru u novoj vlasti.

"Sramotno je što su Dritan Abazović i njegova sujeta ignorisali Filipovićeva upozorenja. Jer, ma koliko se potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednost neslagao sa Filipovićem, sramno je da vlast uzurpira da bi se u maniru provincijalnog politikanta slikao i skupljao lajkove po društvenim mrežama, dok su, za to vrijeme građani izloženi linču izopačenih umova, koji prepoznaju vrijeme ove vlasti, kao pogodno za svoje “aktivnosti”, naglašavaju iz DPS-a.

Pozvali su Abazovića, da se bavi svojim poslom ili da se skloni sa mjesta koje zauzima, i tako bar "spere djelić srama koji će ga, svakako, zauvijek pratiti zbog svega što je uradio Crnoj Gori".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.