Papa Franjo osudio sve koji su otišli na odmor u vrijeme mjera
Papa Franjo

"Nisu razmišljali o svojim sugrađanima koje je pandemija pogodila"

Papa Franjo osudio sve koji su otišli na odmor u vrijeme mjera

Papa Franja je osudio danas ljude koji su otišli van zemlje kako bi izbjegli restriktivne mjere uvedene zbog pandemije korona virusa, rekavši da su morali da pokažu veću svijest kada je riječ o patnji drugih.

Tokom podnevnog govora, Franja je rekao da je pročitao novinske izvještaje o ljudima koji su avionima bježali iz zemlje neposredno prije vladinih mera i tražili zabavu na drugim mjestima u svijetu.

"Oni nisu razmišljali o ljudima koji su ostali kod kuće, o ekonomskim problemima mnogih koje je pogodio lokdaun, nisu razmišljali o bolesnima. Razmišljali su samo o tome da odu na odmor i da se zabave. To me je veoma rastužilo", rekao je papa, a prenio Rojters.

Trećeg dana u Novoj godini papa uvjek daje blagoslove sa prozora koji gleda na trg Svetog Petra, ali je ovog puta ostao unutar bazilike, kako bi spriječio eventualno okupljanje publike i spriječio širenje korona virusa.

"Ne znamo šta 2021. godina može da nam donese, ali ono što svi možemo da uradimo jeste da napravimo veći napor da se brinemo jedni o drugima. Očigledna je, međutim, jasna namjera da se brinemo samo i isključivo o sebi", dodao je Franja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.