Brisel uveo ograničenje brzine za vozila od 30 km na čas
Ilustracija

Brisel uveo ograničenje brzine za vozila od 30 km na čas

Briselu je od 1. januara brzina za motorna vozila ograničena na 30 kilometara na čas.

Gradska uprava saopštila je da će novo pravilo u saobraćaju važiti za sve dijelove grada da bi se smanjio broj nesreća, a povećala bezbjednost na putevima.

Samo će nekoliko puteva biti izuzeto od ovog propisa, javlja danas "Juronjuz".

Mišljenje građana se razlikuje o ovom pitanju, neki smatraju da je to bolja opcija posebno zbog bezbjednosti djece, dok neki misle da je pretjerano da ograničenje važi u svim dijelovima grada.

Kontrole su pooštrene širom grada, a postavljene su i posebne kamere.

Većina prekršioca moraće da plati novčanu kaznu, a onima koji prekrše propise više puta u nekim slučajeva će biti oduzeto vozilo. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.