Čudo: 59 dana bila na respiratoru, probudila se iz kome dan prije isključivanja sa aparata

Američki ljekari opisali su kao čudotvoran oporavak žene iz Džordžije, koja je posle 59 dana provedenih na respiratoru konačno na Novu godinu izašla iz bolnice.

Lisa Martin, 49-godišnja majka četvoro djece, hospitalizovana je krajem septembra u bolnici Memorijal satila helt u Vejkrosu u Džordžiji, a iz nje izašla 95 dana kasnije.

„Njen nevjerovatni oporovak uključuje 59 dana provedenih na respiratoru, 40 dana u indukovanoj komi i preživljavanje šloga“, naveli su iz bolnice u objavi na Fejsbuku 31. decembra kada je Lisa otpuštena.

Kako je navedeno, osoblje je zvalo njenu porodicu i tražilo od njih da odluče o isključivanju sa aparata za održavanje vitalnih funkcija. Porodica je izabrala da sačeka maksimalnih 11 dana prije nego što pristane.

„Ali bog je imao druge planove. Jedanaestog dana, Lisa se probudila iz sedativa, počela da očima prati pokrete i pomjera ruku“, rekli su iz bolnice.

Martinova je tada počela svoj put oporavka, daljeg liječenja i rehabilitacije. Oporavak je podrazumijevao da ponovo nauči da hoda, priča, guta, jede...

„Moram da nosim masku sa kiseonikom cio dan i krećem se uz pomoć hodalice. Doktori misle da ću se vremenom potpuno oporaviti“, rekla je Lisa Martin za medije posle izlaska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.