Stotine mrtvih životinja prekrilo ulicu nakon vatrometa(VIDEO)

Stotine mrtvih ptica prekrile su centralnu rimsku ulicu nakon sinoćnjeg vatrometa za Novu godinu.

Ptice, za koje se vjeruje da su čvorci, kod željezničke stanice Termini pronašao je jedan vozač koji je snimke uznemirujuće scene objavio na Jutjubu.

Smatra se da su dezorijentisane ptice, zatečene pucanjem vatrometa, uginule nakon što su uletjele u prozore i visokonaponske kablove za struju.

Incident se dogodio usred novogodišnje zabrane vatrometa koja je u potpunosti ignorisana, kao i prethodnih godina, što je dovelo do brojnih slučajeva pasa koji su u strahu bježali iz svojih domova.

Vatrometi, petarde i druga pirotehnička sredstva uznemiraju životinje ali i ljude sa osjetljivim živcima i srcem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.