Zbogom „Fleš plejeru“, od juče prestao sa radom

Zbogom „Fleš plejeru“, od juče prestao sa radom

Dodatak pretraživačima interneta "fleš plejer" kompanije "Adobi" od 31. decembra prestao je sa radom.

„Fleš plejer“ se prvi put pojavio 1996. godine i bio jedan od najpopularnijih načina za strimovanje video-snimaka i igranje igrica na internetu.

Međutim, bio je ispunjen brojnim bezbjednosnim problemima i nije uspješno podnio prelaz u doba pametnih telefona.

Kompanija „Adobi“ neće više pružati bezbjednosne dodatke za „fleš“ i preporučuje se da korisnici deinstaliraju ovaj dodatak iz pretraživača.

Kada se prvi put pojavio „fleš plejer“, većina korisnika povezivala se sa internetom putem modema koji je bio previše spor prema današnjim standardima, ali je ovaj dodatak omogućavao reprodukciju i brže skidanje snimaka.

Sve animacije i video-snimci koji su u „fleš plejeru“ neće moći da se puštaju na internetu od 12. januara.

Srna/N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.